matematykaszkolna.pl
Ile punktów wspólnych ma okrąg o srodku w punkcie A i promieniu 1 Potrzebująca pomocy: Ile punktów wspólnych ma okrąg o srodku w punkcie A i promieniu 11/3 z okręgiem o środku w punkcie B i promieniu 7 jeżeli |AB|=10/3?
20 lut 21:09
anmario: Namaluj odcinek AB o długości 103 (no, w przybliżeniu, to około 3,3) Potem namaluj okrąg o środku w punkcie A i promieniu 113 Potem namaluj okrąg o środku w punkcie B i promieniu 7 Policz ilość wspólnych punktów. Ta wersja jest trudniejsza (dlatego, że czasochłonna) do wykonania. Oto wersja łatwiejsza Otwórz podręcznik do matematyki w miejscu gdzie mowa o wzajemnym położeniu dwóch okręgów i postaraj się załapać o czym tam napisano. Albo po prostu zajrzyj tutaj https://matematykaszkolna.pl/strona/473.html Pozdrawiam emotka
20 lut 23:09
kajko: superrrrrrrr instrukcja Pozdrawiam anmario emotka I za to cię lubię
20 lut 23:41
kajko: Cię emotka
20 lut 23:42
anmario: No, dzięki, jejku, powiększam liczbę swoich sympatyków o jeden emotka Ty śmiało możesz zrobić to samo, chociaż skłamałbym gdybym napisał, że Cię kojarzę emotka Ale takie rachunki są bardzo proste dla mnie, tych, którzy mnie lubią ja z całkowita pewnością też lubię emotka Też pozdrawiam emotka
21 lut 00:05
kajko: Nie kojarzysz? ........ η
21 lut 00:30
anmario: Naprawdę nie. Mam nadzieję, że nie jesteś moją byłą bliską przyjaciółką bo mnie zabijesz emotka
21 lut 00:58
kajko: He,he.... eta, eta , czyli η emotka
21 lut 01:05
anmario: emotka Eeeee tam Eta, Ciebie to ja już i tak lubiłem emotka Pozdrawiam emotka
21 lut 01:34