matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań różniczkowych. Pomocy !!!
wojtas1768:
x'=x + e
t
y'=x + y z'=x +y + z
30 maj 08:26
jc:
x=(A+t)e
t
y'=y+(A+t)e
t
t
2
y=(B+At+B
)e
t
2
t
2
z'=z+(B+At+
)e
t
2
t
2
t
3
z=(C+Bt+A
+
)e
t
2
6
Sprawdź, czy czegoś nie pomyliłem.
30 maj 08:53