logarytmy
kox: Oblicz wartość wyrażenia: a) log8sin 30° + log 19 (tg260°) b) (sin225° + sin265°) · (sin
25° + cos 115°).
29 maj 18:57
wredulus_pospolitus:
a)
sin30
o = a = ...
| | 1 | |
log8a = |
| log 2a = ...  |
| | 3 | |
na pewno masz tam tg
260o
29 maj 19:06
wredulus_pospolitus:
b)
sin225 = sin (180 + 45) = ...

sin265 = sin(270 − 5) = ...

cos 115 = cos(90 + 25) = ...
29 maj 19:08
kox: to miał być tg2 60°
29 maj 19:15
kox: w a) mi wyszło −56
b)=0
29 maj 19:17
kox: czy to dobrze
29 maj 19:17
wredulus_pospolitus:
(b) na pewno dobrze
(a) ... pokaż obliczenia bo nie chce mi się tego liczyć w pamięci
29 maj 20:27