e | ||
∫e2x+1dx = e∫e2xdx = | *e2x + C | |
2 |
e2x+1 | ||
..i dalej ... = | + C | |
2 |
1 | ||
czyli u=5x+1 i z tego pochodna u'=5 a moim v'=e2x i z tego całka = | e2x +c ? ![]() | |
2 |
e | ||
czemu | ? | |
2 |
e2x+1 | ||
Nie , v = | + C | |
2 |
1 | ||
Bo ∫e2xdx = | e2x + C | |
2 |
e2x+1 | ||
dziękuję i wtedy mi wychodzi ∫ (5* | ) i tutaj u=5 czyli pochodna u'=0 a całka z | |
2 |
e2x+1 | ||
? | ||
2 |
5 | ||
= | ∫e2x +1dx , a tą cakę już ci pokazałem. | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |