matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objętość graniastosłupa
Keksiur:
Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego sześciokątnego o krawędzi podstawy 6cm oraz wysokości 5cm proszę o pomoc
28 maj 20:35
Mila:
Podstaw do wzoru:
a
2
√
3
V=6*
*h
4
a=6 h=5
28 maj 22:30
Keksiur:
Dzięki
29 maj 08:48