Wielomiany- równania i nierówności
karolaaaa1769: Zad1.
Rozwiąż równania i nierówności
1. (3x−5)(x+8)(6−2x)=0
2. x³+2x²−18x−36=0
3. 5x²(x+4)²(x²−49)≥0
4. x³+5x²−4x−20<0
Zad2.
Wyznacz dziedzine funkcji f(x)=√(7x+2)(x−3)² (wszystko pod pierwiastkiem)
Zad3.
Znajdź liczbę której kwadrat jest równy iloczynowi tej liczby i liczby o 2 od niej większej
28 maj 20:05
Blee:
I moze jeszcze mamy Ci pomoc podcierac tylek?
Wrzucil/−a zadanka i czeka na gotowca.
29 maj 10:16
Lb: Zadania typowe, znajdziesz w każdym podręczniku
31 maj 18:18
6latek: Zadanie nr 3
x2= x(x−2)
do rozwiazania
zadanie nr 2
(7x+2)(x−3)2≥0
rozwiaz
31 maj 19:36
Jerzy:
Cześć

Drobna korekta:
2) x
2 = x(x + 2)
31 maj 19:42
6latek: Czesc
Przeczytalem mniejszej
31 maj 19:43