Wyznacz promień zbieżności
asa:
∞
| | 3n + 2 | |
∑ |
| * (z + i)n |
| | 2n+n2 | |
n=0
28 maj 16:34
t2: uzyj szeregow taylora lub maclaurina
28 maj 16:36
asa: Czy mogłabym poprosić o jakiś schemat rozwiązania, niestety ale na studiach pozostawiono nam
jedynie książkę bez większego tłumaczenia, będe wdzieczna za pomoc
28 maj 16:39
asa: Jedyne sposoby jakie ja znalazłam to wg tw. cauchy hadarmarda lub kryterium d' Alemberta
28 maj 16:41
ICSP: no to wykorzystaj Twierdzenie C−H.
Masz do policzenia granicę :
28 maj 17:01
asa: Dziękuję!
28 maj 22:14
asa: nie wiem tylko co z tym jeśli n√n2
28 maj 22:36
ICSP: n√n2 = (n√n)2 → 12 = 1
ale pamiętaj, ze pierwiastek z sumy to nie suma pierwiastków.
28 maj 22:56