matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj dla jakich x liczby ( ciąg arytmetyczny )
michał:
1
podaj dla jakich x liczby
x + 2, x + 2,2x − 1 ( w tej kolejności) tworzą ciąg
2
arytmetyczny
26 maj 20:18
Eta:
a,b,c −−− tworzą ciąg arytmetyczny to 2b=a+c
1
zatem 2(x+2)=
x+2+2x−1
2
..................... x=6
26 maj 20:21