W czworokącie ABCD kątB=90 i kąt D=100. porównaj kąty A i C
Martuśka 18: W czworokącie ABCD kątB=90 i kąt D=100. porównaj kąty A i C
20 lut 20:29
tim: W sensie, co porównaj?
20 lut 20:36
Martuśka 18: Jakie miary mają kąty przy tych punktach. i porównac do siebie te miary ktora jest wieksza a
ktora mniejsza
20 lut 20:38
tim: Konkretnej miary kąta nie możesz obliczyć, możesz pokazać, że ich suma to 170.
20 lut 20:48
AgA ;): ok

czyli za mało danych aby obliczyć poszczególne kąty. Dzięki
20 lut 20:51