głupie pytanie
anka: a7:a7=a0 i teraz czy to będzie 1 czy "a" zgłupiałam
24 maj 19:51
Adamm:
1
24 maj 19:59
Mila:
Dla a≠0
24 maj 20:01
anka: dzięki
24 maj 20:04
anka: a ten przykład można na dwa sposoby zrobić czy któryś jest zły ?
(23*23)3=(26)3=218
(23*23)3=29*29=218
24 maj 20:08
Jerzy:
Obydwa sposoby poprawne.
24 maj 20:09
Adamm:
oba są poprawne
przy drugim sposobie jest pominięty jeden krok
(23*23)3 = (23)3*(23)3 = 29*29
24 maj 20:09
anka: dzieki
24 maj 20:10
Jerzy:
a*a*a*a*........ *a ( 18 czynników) możesz rozpisać dowolnie.
24 maj 20:10
Adamm:
@Jerzy
√ab = √a√b
24 maj 20:14
Jerzy:
Do czego zmierzasz ?
24 maj 20:16