matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całke nieoznaczoną
Megi:
prosze o pomoc
5
x+1
− 2
x−1
∫
rozbijam to sobie na odejmowanie i mam
10
x
5
x+1
2
x−1
∫
− ∫
i co teraz?
10
x
10
x
22 maj 13:24
Megi:
o dx zapomniałam dopisać!
22 maj 13:25
ICSP:
1
1
1
= 5 ∫ (
)
x
dx −
∫ (
)
x
dx
2
2
5
22 maj 13:25
Megi:
dziękuję!
1
czy ln
= −ln2 ?
2
22 maj 14:09
Jerzy:
Tak.
22 maj 14:24
Jerzy:
1
1
A tak na marginesie, czy uważasz,ze: ∫(
)
x
dx = ln
?
2
2
22 maj 15:22