trygonometria
Nikto0: Witam. Czy taki zapis sin2alfa = alfa pomnożone przez 2 sin zostaje
22 maj 11:12
Jerzy:
A o co konkretnie pytasz ?
22 maj 11:20
6latek: α*2sin takie zwierze nie istnieje . Funkcja sinus istnieje z argumentem
22 maj 11:26
Nikto0: czy sin210=sin2 razy 10
22 maj 11:27
Jerzy:
Napij się wody i ochłoń , bo piszesz bzdury.
22 maj 11:29
Jerzy:
To tak jabyś zapytał, czy: siin120o = si * n12 * 1o . Widzisz nonsens ?
22 maj 11:32
6latek: 
Oczywiscie ze nie
sin21
o to miara katowa
natomiast sin2 to miara lukowa i wyrazona w radianach 1 rad ≈58
o i jeszce mnozysz przez 1
o
22 maj 11:32
22 maj 11:43
22 maj 11:47
upside down: celowo nie obracasz zdjęć przed wstawieniem?
22 maj 11:57
22 maj 12:05
Nikto0: nie celowo nie wiedziałam jak obracać zdjęcia
22 maj 12:12
Nikto0: może ktoś pomóc?
22 maj 12:44
upside down:
2*sin α*cos α = sin(2α)
(sin 1o+cos 1o)2 = (sin 1o)2+2*sin 1o*cos 1o+(cos 1o)2 = 1+2*sin 1o*cos 1o =
= 1+sin 2o
22 maj 12:52
Nikto0: Dzięki.
22 maj 13:02