124
tadek: czemu x nieruwen zero 0
wx=x3+x2+x1+1 czyli x(x2+x1+1/x) czyli postac iloczynowa czyli x=zero lub to drugie ruwne
zero
21 maj 22:15
t2: xD no debil
21 maj 22:16
6latek: x3+x2+x+1= x2(x+1)+1(x+1) = (x+1)(x2+1)
21 maj 22:18
tadek: oj wez spadaj
6latek czemu nie tak jak mowilejm
21 maj 22:19
6latek: tego nawet najstarsi górale nie wiedza
21 maj 22:22
pantadeusz: rosnie zlote pokolenie
21 maj 22:22
Jerzy:
Nieruwen 0, bo nie istnieje dzielenie bez 0.
21 maj 22:22
tadek: ojk dobra jak tak macie pisac to niewazne pytanie juz
21 maj 22:22
Jerzy:
Podaj treść zadania, a nie wypisuj pierdoły.
21 maj 22:24
tadek: jerzy
ok niech bedzie polecenie : udowodnij ze wx x3+x2+x1+1 nieruwne 0 mimo ze x(x2+x1+1/x) no
to x moze byc 0
21 maj 22:25
Bleee:
nier
ówne − − − jak już (i nawet nie próbuj zwalac tego na dyslekcje)
Zapisz x(x
2 +x + (1/x)) ma sens tylko gdy 1/x ma sens... A dla x=0 zapis ten nie ma sensu bo
21 maj 22:28
tadek: 1/0=0
21 maj 22:28
Jerzy:
Czy ty człowieku nie wiesz,że dzielenie przez 0 nie istnieje?
21 maj 22:29
Jerzy:
I wyszło szydło z worka.
21 maj 22:30
6latek: I pewnie dostanie sie do PE
21 maj 22:32
wredulus_pospolitus:
| | 1 | |
Skoro dla Ciebie |
| = 0 to widzę przed Tobą świetlaną przyszłość (w polityce). |
| | 0 | |
Taki wierszyk z PODSTAWÓWKI:
"Pamiętaj cholero,
nie dziel przez zero"
21 maj 22:33
wredulus_pospolitus:
analogicznie twierdzisz że jednym z rozwiązań równania:
x + 1 = 0
| | 1 | |
jest x=0 ... no bo przecież można zapisać x(1 + |
| ) |
| | x | |
21 maj 22:38