matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Proszę:
Przyjmujący że zależności między średnimi są prawdziwe dla n=2, wykazać że są prawdziwe dla n=4.
21 maj 20:59
ABC:
czy tobie chodzi o coś w stylu
a+b+c+d
a+b
c+d
+
2
2
√
ab
+
√
cd
=
≥
≥
√
√
ab
√
cd
=
4
√
abcd
?
4
2
2
21 maj 21:52