Kartki z cyframi
6latek: Z zapisanych na odddzielnych kartkach cyfr 1,2,3 4 losujemy jedna a nastepnie druga i i
ukladamy je kolejno od lewej do prawej
Jakie jest prawdopodobienstwo wylosowania liczby wiekszej od 25
Wiec liczby moga byc takie 34, 31, 32, 43
A jak policzyc wszystkie liczby ? tez na piechote ? klasa 7 .
21 maj 18:59
Mila:
Tabelka (lub drzewko, zobacz w podręczniku, czy rysują drzewka.)
21 maj 19:03
Jerzy:
Na piechotę, bo to 7 klasa , a liczb jest niewiele.
21 maj 19:07
6latek: Dobry wieczor
Milu 
Nie rysuja
21 maj 19:31
6latek: 12, 13, 14, 21, 23, 24, 31, 32, 34, 41, 42 43
czyli mam N=12
n=4
21 maj 19:34
6latek: | | 1 | |
Natomiast w odpoqwiedzi jest p= |
| |
| | 2 | |
21 maj 19:35
Jerzy:
A gdzie masz liczby 41,42,43 ?
21 maj 19:43
6latek: Do 4 dokladam 1 , 2 , i 3
21 maj 19:47
janek191:
n= 6
21 maj 19:52
6latek: Czesc

Napisz jakie pominalem
21 maj 20:09
janek191:
Witaj

A= { 31,32,34,41,42,43 }
n = 6
N = 12
21 maj 20:13
Saizou :
Wszystkie możliwe liczby to
12
13
14
21
23
24
31
32
34
41
42
43
na czerwono większe niż 25
A − zdarzenie polegające na utworzeniu liczby większej niż 25
21 maj 20:16
6latek: dziekuje
22 maj 10:11