matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi suma
Nikto0:
<a href=
https://zapodaj.net/ee691425d28ca.jpg.html>ciagi
1.jpg</a> <a href=
https://zapodaj.net/ed2cc085cc1ab.jpg.html>ciagi
2.jpg</a> Proszę o pomoc w zadaniu suma n początkowych wyrazów ciągu określona jest wzorem Sn=n
2
+2n+1 czwarty wyraz ciagu jest równy moje obliczenia w linkach co źle robię?
21 maj 14:51
ICSP:
Nie da się tego rozczytać. S
n
= (n + 1)
2
a
4
= S
4
− S
3
= 25 − 16 = 9
21 maj 14:54