matematykaszkolna.pl
Studia Matematyka Hawthorne: Kochani Matematycy i Matematyczki chciałbym poznać wasze opinie na temat kierunku matematyka, osobiście wybieram się na UJ. Nie jestem wybitny ale pasji i determinacji mi nie brakuje, aczkolwiek mam pewne obawy ( pewnie złudne ), że sobie nie poradzę etc. Czy moglibyście się podzielić waszymi wrażeniami ze studiowania matematyki? Kraków mile widziany
20 maj 12:40
Bleee: Z całą pewnością wiedzą z liceum będzie w jakimś tam stopniu przydatna jednak w większości przypadków będziesz się uczyl całkowicie nowych rzeczy, tak więc masz 'czyste konto'. Najistotniejsze jest to czy potrafisz 'analizować i kombinowac'. Z tymi dwoma cechami z całą pewnością sobie poradzisz na matematyce.
20 maj 12:43
Hawthorne: Jakiś tam kontakt z "matematyką wyższą" miałem na informatyce i właśnie planuje zrezygnować z tych studiów na rzecz matematyki, to może być albo najgorsza albo najlepsza decyzja w moim życiu xD
20 maj 12:49
Hawthorne: I tylko matematyka na tych studiach mi sprawiała tak naprawdę przyjemność i jej poświęcałem czas, więc idę za głosem serca
20 maj 12:50
Leszek: Matematyka wyzsza na studiach matematycznych wymaga umiejetnosci logicznego i abstakcyjnego myslenia ! Geometria analityczna w 3D , w algebrze przestrzenie liniowe wielowymiarowe , rozwiazywanie ukladow rownan liniowych w ktorych jest wiecej niewiadomych niz rownan , analiza matematyczna funkcjii wielu zmiennych i.t.p
20 maj 13:36