matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
xyz:
1
1
1
1
=
*
*
(ln 2
k
)
(
1+α)
ln2
k
(
1+α)
(ln2)
α
Czy mogę tak rozpisać lewą stronę? Tam, gdzie nawias jest w potędze, to znaczy, że cała zawartość nawiasu to potęga
20 maj 09:29
wredulus_pospolitus:
1
tak to wygląda
ln(2
k
)
1+α
20 maj 10:03
wredulus_pospolitus:
1
1
=
=
(ln 2
k
)
1+α
(ln2
k
)
1
*(ln(2
k
)
α
1
1
1
1
1
1
=
*
=
*
*
*
=
k*ln2
(k*ln2)
α
ln2
k
k
α
(ln2)
α
1
1
1
=
*
*
ln2
k
1+α
(ln2)
α
20 maj 10:05
xyz:
Tak, dzięki!
20 maj 10:10