logarytmy
karolina : Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego zadania

Z gory dziekuje
Wykorzystujac odpowiednie wlasnosci logarytmow oblicz :
a)log
354−log
32
b)2log
126−log
129
c)49log
75
20 lut 17:48
Basia:
log
354−log
32 =
log
327=
log
3(3
3}=3
2log
1/26−log
1/29=
log
1/26
2−log
1/29=
log
1/24= −2
(c) na pewno dobrze przepisałaś ?
20 lut 18:07
karolina :

Przepraszam pomylilem sie w ten sposob ma wygladac
20 lut 18:18
Basia:
49log75 = (72)log75 = 72log75 = 7log752 =
7log725=25
20 lut 18:20
karolina : Dziekuje slicznie
20 lut 18:22