Uproszczenie równania
sdatw14: https://ibb.co/7XFybSK
Czy można tu skrócić oba nawiasy


jeśli nie to jakie będzie rozwiazanie tego?
19 maj 21:03
Mila:
Nie można skrócić.
Jaką zmienną chcesz wyznaczyć?
19 maj 21:05
sdatw14: Jak najbardziej uprościć to równanie żeby wyszło mi Ku = ...
19 maj 21:07
Mila:
Jeżeli masz dane li i R i to przecież jest to proste obliczenie.
19 maj 21:29
sdatw14: Nie mam żadnych liczb podanych, chodzi o to żeby to uprościć sam wzór Ku = ...
19 maj 21:32
Maciess: Pan Kirchhoff i oczka?
19 maj 21:42
sdatw14: dokładnie to taki o to wzmacniacz:
https://ibb.co/GWpwfpd
czy jest ktoś na tyle mocny żeby obliczyć Ku z tego?
Ku = Uwy/Uwe
19 maj 21:46
Mila:
Poczekaj na
darasa.
19 maj 21:49
Maciess: Albo napisz na fizycznym odpowiedniku i czekaj na odpowiedź pana Leszka.
19 maj 21:50