Obwod kwadratu i kola
Scyzoryk : Kolo i kwadrat maja rowne pola
Ile razy obwod kwadratu jest wiekszy od obwodu kola ?
πr2=a2
a= √π r2= r√π
4a= 4r√π
18 maj 09:56
Scyzoryk : 4r√π/2πr= 2√π/π
W odpowiedzi mam 2/√π razy
18 maj 10:00
Jerzy:
Usuń niewymierność z mianownika.
18 maj 10:05
Scyzoryk : Jerzy
| | 2√π | |
Moja odpowiedz to |
| wiec nie mam niewymiernosci w mianowniku |
| | π | |
18 maj 10:08
Scyzoryk : Juz wiem to jest to samo
| √π | | 1 | | 1 | |
| = π−1/2= |
| = |
| |
| π | | π1/2 | | √π | |
18 maj 10:16
Jerzy:
Usuń niewymirność w odpowiedzi z książki.
18 maj 10:28
Scyzoryk : dobrze.
18 maj 11:22
Jerzy:
I dostajesz Twój wynik
18 maj 11:30