matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że
satya:
wykaż, że w dowolnym trójkącie wysokości są odwrotnie proporcjonalne do jego boków. macie jakieś wskazówki dla mnie?
20 lut 17:27
kajko:
wykorzystaj trzy wzory na pole trójkąta
a*h
a
P=
2
b*h
b
P=
2
c*h
c
P=
2
20 lut 18:44