14 maj 21:23
14 maj 21:26
up side down: ? ? ?
14 maj 21:34
Nikto0: Uzasadnij że dla każdego alfa mniejszy od 90 zachodzi sinalfa razy(sinalfa razy
tgalfa+cosalfa)=tgalfa
14 maj 21:38
Mila:
Nie mogę odczytać Twojego rozwiązania

sinα*(sinα*tgα+cosα)=tgα
| | sinα | |
L=sinα*(sinα* |
| +cosα)= |
| | cosα | |
| | sin2α+cos2α | | 1 | |
=sinα* |
| =sinα* |
| =tgα=P |
| | cosα | | cosα | |
14 maj 21:45
upside down: nikt nie może odczytać tego rozwiązania : (
14 maj 21:55
Mila:
Pomnożyłeś wyrażenie w nawiasie przez sin2α zamiast przez sinα.
14 maj 22:21