środki okręgów
basted: Napisz równanie prostej łączącej środki okręgów
O1 = x2+y2−6x+8y=0
O2 = x2+y2+2x−12y+1=0
14 maj 20:40
janek191:
( x − 3)2 − 9 + ( y + 4)2 − 16 =0
(x − 3)2 = ( y + 4)2 = 52
S1 = ( 3, − 4)
( x + 1)2 − 1 + ( y − 6)2 − 36 + 1 = 0
( x + 1)2 + ( y − 6)2 = 62
S2 = ( − 1, 6)
Napisz równanie prostej S1S2
14 maj 21:12
janek191:
w II wierszu od góry powinno być:
( x − 3)2 + ( y + 4)2 = 52
14 maj 21:14
14 maj 22:32
Mila:

Twoja prosta pomarańczowa, ciut odchylona od właściwej prostej.
−4=3a+b
6=−a+b
========= odejmuję stronami
−10=4a
===============
14 maj 22:55
Eta:
Szkoda czasu
bastet ma to i tak w .....
14 maj 23:48
daras: −ed poszedł

ale wstał przed 10
15 maj 13:24
basted: | | 7 | | 8 | |
A o co ci chodzi Eta ? wynik wyszedł mi dobry, tylko zamiast |
| napisalem |
| |
| | 2 | | 2 | |
15 maj 21:02