PILNE :<
pat3l: | | 4 | |
Wyznacz punkt przecięcia wykresu funkcji y= |
| + 3 z osią OY. |
| | 5 | |
Jeśli podstawimy x = 0 do wzoru funkcji to otrzymamy rzędną punktu, w którym jej
wykres przecina oś OY.
| | 4 | |
Zatem y= |
| *0+3=3 czyli wykres przecina oś OY w punkcie (0,3). |
| | 5 | |
13 maj 17:27
6latek: | | 4 | |
Nie sadze zeby autor zadania sprzwdzal czy uczen umie dodac do siebie |
| +3 |
| | 5 | |
13 maj 17:48
anonim55: 6latek: zbedne komentarze nie sądze zeby cos tu pomogly .. jesli umiesz i rozumiesz
to lepiej pomoz a nie cwaniakujesz.. jak moze wiesz nie każdy umie wszystko ..
13 maj 17:58
6latek: Jasne ze wiem . ja tez nie umiem wszystkiego .
Grunt to dobrze przepisac zadanie . Albo sprzwdzic po wstawieniu czy dobrze przepisane
13 maj 18:19