sinx | ||
lim(x→0) | ||
ln(1+x) |
1 | ||
lim(x→0) | ||
(1+x)* sinx |
ln(1+x) | |
1−cosx |
|
| −∞ | ||||||||||||||||
... = [H] = limx →0 | = [H] = | = [ | ] = − ∞ | |||||||||||||||
sinx | cosx | 1 |
1 | ||
Jerzy... | a nie 1/x... A nawet jeśli to na jakiej podstawie robisz drugi raz | |
x+1 |
∞ | |
raczej na to nie pozwala ![]() | |
0 |
ujemna | ||
Zauważ że to można było sprawdzić już na początku, bo dla x<0 masz | a dla | |
dodatnia |
dodatnia | ||
x>0 masz | ||
dodatnia |
sin(x) | ||
limx→0 | ||
ln(1+x) |
sin(x) | x | ||
limx→0 | |||
x | ln(1+x) |
sin(x) | ||
limx→0 | =1 | |
x |
ln(1+x) | ||
limx→0 | =limx→0ln((1+x)1/x) | |
x |
sin(x) | |
dąży do jedynki | |
ln(1+x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |