matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki
Kama:
Zapisz w postaci całek iterowanych ∫∫f(x,y)dxdy, gdzie D jest obszarem ograniczonym przez y=lnx, x=e
2
, y=1. D
11 maj 21:52
Leszek :
x= < e , e
2
> y= < 1 , ln x > ∫ f(x,y) dx Wykonaj rysunek !
12 maj 10:53