Funkcja ciągła
Maoryss: Dla jakiej wartości rzeczywistej parametru a istnieje granica funkcji f w punkcie Xo jeżeli:
f(x) = ∫ Xo=1
∫ 0, x=1
Nie wiem jak to ruszyć.
9 maj 16:09
Bleee:
Rozumiem że znak całki to po prostu kamerka, tak?
9 maj 16:10
Maoryss: Tak. Chciałem klamerkę ale sie tekst rozwalał.
9 maj 16:12
Bleee:
Nie ma takiego a
9 maj 16:26
Bleee:
Dla a ≠ 3/2
Granice jednostronne to będą − ∞ i +∞
A dla a = 3/2
Granice jednostronne to będą − 3 i 3
9 maj 16:28
Maoryss: A jak wyszło to 3/2 i granice −3 i 3?
9 maj 16:40