matematykaszkolna.pl
Rozszerzenie - opinie Behemot: I jak tam poszło rozszerzonko tegorocznym maturzystom? Łatwiejsza czy trudniejsza matura niż rok temu?
9 maj 14:36
D: Ciężko ocenić pisałem rok temu też i poziom był porównywalny, dosyć nietypowe przynajmniej dla mnie zadanie z kombinatoryki i trochę liczenia w ciagach,trochę dziwne zadania z wielomianem bo wychodziło pięć tych m po podstawieniu i można było to napisać lepiej oczywiście gdyby nie było presji ale to tam
9 maj 14:39
a47: Ten arkusz był dziwny bo nie było stereometrii, parametru w funkcji kwadratowej etc., ale zadania sprowadzały się do podstawienia czegos i dobrej sprawnosci rachunkowej, a same w sobie byly dosyc proste.Pod tym wzgledem byla latwiejsza od tej z 2k18, ale mogla zaskoczyc brakiem tematow, ktore byly 'pewniakami'
9 maj 14:48
j: Trudna. Nawet bardzo. Nie ma porównania z poprzednimi maturami. Co roku pojawiały się takie zadania typowe (ok. 80−90% bez problemu można było zdobyć znając schematy) − w tym roku wszystkie z kosmosu. Jak będzie 60% to będzie dobrze.
9 maj 15:12
maturzystka: DRAMAT
9 maj 15:18
Średniopółkowiec: Była łatwa, ale jak zwykle mało czasuemotka Niestety przez głupie błędy będę miał tylko ok. 65%. Gdybym miał więcej czasu to zapewne bym wszystko sprawdził i miał koło 90%. Wynika to też z tego, że w stresie w zadaniu z wielomianem przeczytałem, że zarówno x−2 i x+1 dzieli się z resztą 6
9 maj 15:19
2019: Osoby, które liczyły na 10−20% są przekonane, że poszło im dobrze i będę mieć po 50−60%. Osoby, które były przekonane o dobrych wynikach i większość matur rozwiązywały do tej pory na ok. 70−90%, rozpaczają, bo będą mieć takie same wyniki jak ci pierwsi. Śmiesznie.
9 maj 18:10
AX: to prawda, zadań takich prostych było naprawdę sporo, więc dla pewnej grupy osób matura na pewno na +
9 maj 18:20
Dyn: jako byly student informatyki iet nie polecam,chyba,ze chcesz robic kupe na czas i naprawde ja bardzo lubisz.Mnostwo osob odpada nawet ci z diamentowymi indeksami i innymi duperelami,bo mysli,ze matematyka na studiach ma cos wspolnego z matematyka z liceum + jeszcze wiecej odpada osob na wstepie z informatyki otoz nie i sami sie o tym niektorzy pewnie przekonaja ale wasz wybor emotka
9 maj 18:22
997m: mam pytanie czy z tym wielomianem trzeba było rozpatrywać 3 różne warunki, gdzie ostatecznie i spełnione było dla m=1. Ja na przykład pomnożyłem równanania i następnie odjąłem, tak że się sprowadziło do równania liniowego, czy tak też będzie dobrze?
9 maj 18:32
Michał: Dyn, można jakiś kontakt prosić, mail etc?
9 maj 19:00
Dyn: no email akurat mam niestety z imieniem i nazwiskiem,wiec jak masz jakies pytania to zadaj je tutaj i podaj email jesli masz jakis nie taki jak ja (czyli imie i nazwisko xD) i ci wysle odpowiedzi z jakiegos 10 minutowego emotka
9 maj 19:03
Michał: darksideofmaths@wp.pl Byłbym wdzięczny gdybyś mógł ogólnie opisać ten kierunek, wrażenia, czy rzeczywiście jest tak ciężko i czy warto się tam "pchać" emotka dzięki z góry
9 maj 19:10