Pierwiastki i potęgi
Madzia: 81*3√3=
8 maj 18:17
trup: =813√3
8 maj 18:25
trup: 81=34
3=31/3
81*3√3=34*31/3= ... ?
8 maj 18:26
trup: w 2 linijce rzecz jasna 3√3=31/3*
8 maj 18:26
Madzia: Dziękuję

! 😊
8 maj 18:41
PW: Madzia, nie stawiamy pytań w taki sposób. Mozna było równie dobrze odpowiedzieć
813√3 = 92 3√3
8 maj 18:44
Madzia: takie pytanie miałam jako prace domową a zwykle nie podają z nimi odpowiedzi
8 maj 19:17
6latek : Takiego pytania nie bylo
Musialo byc konkretne polecenie ktorego nie napisalas , PW ma racje .
8 maj 20:11
janek191:
zapisz w postaci potęgi o wykładniku wymiernym;
81*3√3 = 34* 31/3 = 34 1/3
9 maj 15:49