8 maj 09:03
6latek: | | 3 | | 1 | |
sin2α−cos2α= |
| − |
| = dokoncz |
| | 4 | | 4 | |
8 maj 09:11
wredulus_pospolitus:
no 0 to na pewno nie będzie
ale dlaczego skoro ma zostać wyliczone sin2x − cos2x liczone jest sin2x − 3cos2x to
już nie wiem
8 maj 09:11
wredulus_pospolitus:
| | √3 | |
a drugim błędem w zaprezentowanym rozwiązaniu jest błędne podstawienie: sin2x = |
| co |
| | 2 | |
jest oczywiście nieprawdą
8 maj 09:12
Nikto0: już rozumiem gdzie mam błąd. Dziękuję za pomoc.
8 maj 09:16
ICSP: | | 3 | | 5 | |
sin2x − cos2x = sin2x − [ 1 − 2sin2x] = 3sin2x − 1 = 3 * |
| − 1 = |
| |
| | 4 | | 4 | |
8 maj 09:57