Krawedzie
Scyzoryk: Suma dlugosci wszystkich krawedzi pewnego prostopadloscianu jest rowna 444
Ile jest rowna suma dlugosci krawedzi wychodzacych z jednego wierzcholka
Z jednego wierzcholka wychodza 3 krawedzie
Prostopadloscian ma 12 krawedzi . To z jednego wierzcholka wychodzi 4 razy mniej krawedzi
444 /4 =111 − suma dlugosci kraqwedzi wychodzacych z 1 wierzcholka
6 maj 20:27
janek191:
ok

8 a + 4 b = 444 / : 4
2 a + b = 111
6 maj 20:32
Scyzoryk: dziekuje .
6 maj 20:36
Mila:

144:4=111
a+b+c=111
6 maj 22:22