t1
trup: podstawa
witam czy oprocz bledow wzglednych/bezwzglednych powinienem sobie cos jeszcze powtorzyc do
matury podstawowej jako uczen rozszerzonej matmy?
Chodzi o to, ze od roku uczylem sie wylacznei rozszerzenia i nie chce byc zaskoczony jakąs
głupotą
6 maj 14:55
_zombie_: To dobrze że zadajesz pytanie − co w matematyce może być głupotą − akurat na tym forum.
6 maj 15:10
Plumba: Na podstawie powinieneś poradzić sobie z kartą wzorów ale warto poznać zależnosci w zadaniach
dowodowych
6 maj 15:12
trup: a gdzie mam pytać jak nie tu?
@Plumba
Czyli oprócz błędów względnych, to całą resztę wzorów znajdę już w karcie, tak?
6 maj 15:21
trup: @Plumba oczywiscie mowa o wzorach, ktorych nie ma na rozszerzeniu (bo wszystkie ktore sa na
rozszerzeniu mam w 1 palcu)
6 maj 15:21
Maciess: No to rozszerzenie zawiera w sobie całą podstawę. Ew coś ze statystyki co jest pomijane
czasami. Dominanta na przykład
6 maj 15:23
Maciess: Też jutro robisz rajd po 100%?
6 maj 15:25
trup: ok, dzieki
wolalem zapytac, bo ogarnalem sobie teraz arkusz pp i zauwazylem bledy wzgledne, i w ogole nie
wiedzialem co to jest. przerobilem kilkadziesiat arkuszow probnych z rozszerzenia i ani razu
nie mialem zadania tego typu, dlatego pomyslalem ze moze jest jeszcze cos podobnego
ale skoro nie ma to moge dzis spac spokojny
6 maj 15:26
trup: @Maciess obojetnie, jam czlek praktyczny i pp jakos bardzo mi sie nie wlicza do zadnej z
wymarzonych polibud
max 1/4 rozszerzenia
no ale w czwartek za to bedzie stresik
6 maj 15:28
Maciess: Polecam dowody z planimetrii jeszcze zerknąć. Ja pod tym względem jestem "ślepy" więc sobie
przerobiłem wszystkie z matur PP od 2010.
6 maj 15:28
Maciess: Tak jest, czwartek wielka bitwa.
6 maj 15:29
trup: i jak, bedzie 100
u mnie owszem
7 maj 16:39
Maciess: jesli sie nie machnąłem przy przenoszeniu na karte to będzie
7 maj 16:42
trup: Maciess i jak poszla wielka bitwa?
Ja locze na 80−84%
11 maj 09:20