( 1 + i√3 )8 | |
( −1 − i )5 |
1 | √3 | |||
=256(cos(2π/3) + i sin(2π/3)) = 256(− | +i | ) | ||
2 | 2 |
1 | √3 | |||
cosφ= | , sinφ= | |||
2 | 2 |
π | ||
φ= | ||
3 |
√2 | √2 | |||
cosω=U{−1}{√2=− | , sinω=− | |||
2 | 2 |
π | 5π | |||
ω=π+ | = | |||
4 | 4 |
z1 |
| |||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||
z2 |
|
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
|
2π | π | 2π | π | |||||
=26/√2*(cos( | − | )+i sin( | − | ))= | ||||
3 | 4 | 3 | 4 |
26 | 5π | 5π | ||||
= | *(cos | +i sin | )= | |||
√2 | 12 | 12 |
64 | √3−1 | √3+1 | ||||
= | *( | +i* | = | |||
√2 | 2√2 | 2√2 |
64√2 | ||
= | *((√3−1)+(√3+1)*i)= | |
√2*2√2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |