Film
ZK: Wojtek oglada film trwajacy 108 minut . W pewnym momencie steiwrdzil ze czas ktory powinien
poswiecic na obejrzenie filmu do konca jest o 50 minut krotszy od czasu ktory minal od
poczatku ogladania
Ile jeszcze minut Wojtek spedzil ogladajac ten film
a) 29 min
b) 54 min
c) 58 min
d) 79 min
5 maj 17:04
Jerzy:
Nie potrafisz utworzyć banalnego równania ?
5 maj 17:12
Jerzy:
Oznacz przez x czas jaki minął do tej pory.
5 maj 17:13
ZK: Przykro mi . Nie .
5 maj 17:14
Jerzy:
x + x − 50 = 108
5 maj 17:15
ZK: Dziekuje Jerzy .
5 maj 17:16
ZK: Czyli odpowiedz a)
5 maj 17:23
Mila:

P− przerwa w oglądaniu
x+x−50=108
2x=158
x=79
108−79=29 tyle jeszcze czasu potrzeba na obejrzenie filmu do końca.
5 maj 18:57
ZK: Dziekuje . Bylem u babci
5 maj 19:15
Mila:
5 maj 20:23