5
jolka: Który z podanych ciągów jest ciągiem geometrycznym?
A. a
n =n
2
C. c
n =5n−3
20 lut 15:48
jolka: tylko bym prosiła o jakies wyjaśnienie tego...
20 lut 15:49
Godzio:
ciąg geometryczny ma taką zależność
a
n+1 = a
n * q
pytanie gdzie takie coś występuje ?
| | 1 | | 1 | |
Napewno w bn = |
| )n bo tutaj q = |
| |
| | 3 | | 3 | |
20 lut 15:52
Godzio:
można tak zapisać
20 lut 15:54
jolka: Godzio skądty to wszysto wiesz?
20 lut 15:56
jolka: hehe czy ja bym napisala zad z ciągów czy z ostrosłupów czy z funkcji to ty zawsze je
rozwiązesz,,,

20 lut 15:56
Godzio: jak robie duzo zadan to wiem
20 lut 15:59