matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
Grzeź:
4*2
x−3
= 4
x−3
3 maj 18:23
janek191:
2
2
*2
x −3
= (2
2
)
x −3
2
x − 1
= 2
2 x − 6
3 maj 18:31
ICSP:
masz równanie typu 4t = t
2
przy czym t > 0. Jedynym jego rozwiązaniem jest t = 4, więc 2
x − 3
= 4 x = 5
3 maj 19:11