matura
malaameba: Dzień dobry! W tym roku przystępuję do egzaminu maturalnego... Wiem, że to nie forum
informatyczne, ale być można znajdzie się tu ktoś...
Zdaję informatykę na poziomie rozszerzonym. W związku z tym zastanawia mnie przebieg tej części
egzaminu. Konkretnie: skąd mamy dane na części praktycznej do zadań? dostajemy płytę?
pendrive'a? gdzie musimy zapisać wszystkie odpowiedzi? czy komputer jest już włączony w
momencie rozpoczęcia czy czas przeznaczony na cały egzamin trzeba też zarezerwować na
włączenie komputera?
O, i jeszcze jedno. Już niekoniecznie związane tylko z informatyką, a z całą maturą. Wiem, że
nie można wnosić na salę chusteczek higienicznych (rozumiem, że to tyczy się tylko tych
zwykłych, papierowych? czy takich materiałowych też nie można?). Ktoś coś wie? Na stronie CKE
żadnych precyzyjnych informacji, a ja męczę się od tygodnia z przeziębieniem i ciemno to
wszystko widzę...
Domyślam się, że wszystko komisja powie nam przed rozpoczęciem, ale wolę wiedzieć wcześniej −
im mniej niewiadomych, tym mniej stresu. Jeśli ktoś zdawał już maturę z informatyki (albo ma
informacje na ten temat), proszę o odpowiedź
3 maj 12:46
Maciess: Z doświadczenia na egzaminach zawodowych obstawiałbym, że dane będą już na stanowiskach.
Komputerki sami pewnie odpalamy, sprawdzamy czy wszystko gra i dopiero wtedy rozpocznie się
egzamin. Tak to wygląda na kwalifikacjach zawodowych, a ze forma jest podobna no to przebieg
raczej też taki sam.
3 maj 12:48
malaameba: Właśnie z tego, co wyczytałam stanowisko sprawdza się dzień wcześniej (a że w tym roku
informatyka wypada w poniedziałek, to pewnie w piątek?)... I dlatego też zastanawia mnie, co z
samym egzaminem, czy będą włączone, czy nie.
3 maj 12:51
Maciess: Sprawdzanie to i tak jest kwestia szkoły i osoby przygotowującej sale. Pewnie będą wyłączone.
Wejdziemy na sale i jak będzie jakis problem to zgłaszamy technicznemu albo komus z komisji.
Bardziej mnie ciekawi jak będzie z kwestia odwołań. U nas w szkole komputerki czasem miały
problem żeby uciągnąć Accesa więc może byc ciekawie.
3 maj 12:55
malaameba: U mnie to samo! Ba, czasem nawet potrafiły się same wyłączyć... i potem problem z odzyskaniem
plików
3 maj 13:07