Prawdopodobieństwo
Michał:
Rzucamy dziesięciokrotnie monetą. Wśród otrzymanych wyników dokładnie sześć razy otrzymaliśmy
orła. Jakie jest prawdopodobieństwo, że w każdym z dwóch pierwszych rzutów otrzymaliśmy reszkę
2 maj 15:21
Bleee:
|Ω| = 10*9*8*7*6*5
|A| = 8*7*6*5*4*3
P(A) =...
2 maj 15:24
Michał: A jakieś wytłumaczenie?
2 maj 15:27
Bleee:
Chociaż może okazać się łatwiejszy dla Ciebie taki model:
2 maj 15:28
Bleee:
Wyjaśnienie
Ω − − − wszystkie sytuację gdzie masz zestawienie 6 orłów w 10 rzutach
A − − − wszystkie sytuację gdzie masz 6 orłów w 8 końcowych rzutach
2 maj 15:29