Proszę o pomoc
YooSti: Pole powierzchni bocznej ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest 2 razy większe od pola jego
podstawy. Oblicz kosinus kąta nachlenia krawędzi bocznej do płaszczyzny podstawy ostrosłupa.
2 maj 12:45
wredulus_pospolitus:
kosinus <−−− nie wiem jak Wam, ale mi aż oczy krwawią widząc to
2 maj 13:17
wredulus_pospolitus:
P
p = a
2
P
b = 2P
p
2ah = 2a
2 −> h = a
wyznacz długość krawędzi bocznej
wyznacz połowę przekątnej podstawy
wyznasz
ksinusa
2 maj 13:18
YooSti: Tak mój błąd 😅😅którego potem nie zauważyłam 😂😂 ale w każdym razie dziękuje za pomoc w
rozwiązaniu zadania😊😊
3 maj 07:33