matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
kasiula:
Zbiór rozwiązań log
3
(x−1)
2
=2 jest taki sam, jak zbiór rozwiazan równania: A. log
3
(x−1)=1 b. Ix−1I=3 C. x−1=1
3
d.(x−1)
2
=2
3
20 lut 13:43
Godzio:
3
2
= (x−1)
2
3 = x−1 4=x A 3
1
= (x−1) 3 = x−1 x =4
20 lut 14:37