1 | ||
Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)= | sin2x+cos2x | |
2 |
1 | π | |||
Na razie wyznaczyłam f(x)= | 2sinx×cosx+cos2x=cosx×(sinx+cosx)=cosx×(sinx+sin( | −x))= | ||
2 | 2 |
π | π | |||
cosx×(2sin( | )×cos(x− | ) czy mógłby ktoś pomóc co dalej ![]() | ||
4 | 4 |
1 | |
sin(2x)+cos2(x) | |
2 |
1 | 1 | 1 | |||
sin(2x)+ | + | cos(2x) | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 1 | ||
(sin(2x)+cos(2x))+ | |||
2 | 2 |
√2 | 1 | 1 | 1 | ||||
( | cos(2x)+ | sin(2x))+ | |||||
2 | √2 | √2 | 2 |
√2 | π | 1 | |||
cos(2x− | )+ | ||||
2 | 4 | 2 |
1 | 1 | ||
(1−√2) .. | (1+√2) | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |