π | ||
α,β− katy ostre, α+β= | ||
2 |
√3 | √3 | |||
PΔ= | (a2+b2)= | c2 | ||
8 | 8 |
1 | ||
PΔ= | *b*c*sinα | |
2 |
1 | √3 | ||
*b*c*sinα= | c2⇔ | ||
2 | 8 |
√3 | ||
b*sinα= | *c /:c | |
4 |
b | √3 | ||
*sinα= | ⇔ | ||
c | 4 |
√3 | ||
cosα*sinα= | /*2 | |
4 |
√3 | ||
2sinα*cosα= | ⇔ | |
2 |
√3 | ||
sin2α= | ||
2 |
π | ||
2α= | ||
3 |
π | ||
α= | ||
6 |
π | ||
β= | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |