matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Asia:
Dane są punkty a=(−2, −3) i B=(4,1) oraz prosta k o równaniu 5x−2y+9=0. a) Na prostej k znajdź punkt C oddalony równo od punktów A i B. b) Oblicz pole trójkąta ABC. Z moich obliczeń wychodzi, że punkt C=(11, 32), ale to jest chyba źle
20 lut 13:28