matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne funkcji dwóch zmiennych
Kama:
Oblicz pochodne cząstkowe pierwszego rzędu dla funkcji f(x,y)=e
2x
(x+y
2
+2y)
28 kwi 23:34
wredulus_pospolitus:
f'
x
= 2e
2x
(x+y
2
+2y) + e
2x
*1 f'
y
= 0 + e
2x
*(2y + 2)
29 kwi 01:05