matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnij
roccerr:
1
1
uzasadnij ze jesli sinx+cosx= √
3
2
to liczba
+
jest liczba
sin
4
x
cos
4
x
wymierna
28 kwi 17:54
Eta:
3
(sinx+cosx)
2
=
⇒ ............ sinx*cosx=1/4
2
sin
4
x+cos
4
x
(sin
2
x+cos
2
x)
2
−2sin
2
x*cos
2
x
L=
=
(sinx*cosx)
4
(sinx*cosx)
4
L=............ dokończ
28 kwi 18:08