matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt α jest ostry oraz tgα=3. Wartość wyrażenia
DwaPalceWNatalce:
Kąt α jest ostry oraz tgα=3. Wartość wyrażenia
2sinα−3cosα
4cosα
jest równa
28 kwi 09:23
Maciess:
2sinα−3cosα
2sinα
3cosα
1
3
=
−
=
tgα−
4cosα
4cosα
4cosα
2
4
28 kwi 09:39