⎧ | sin(x)*sin(y)=2/3 | |
⎩ | cos(x)*cos(y)=m |
1 | ||
sin(x)sin(y) = | [cos(x − y) − cos(x + y)] | |
2 |
1 | ||
cos(x)cos(y) = | [cos(x − y) + cos(x + y)]. | |
2 |
1 | 2 | 1 | |||
[cos(x − y) − cos(x + y)] = | ∧ | [cos(x − y) + cos(x + y)] = m | |||
2 | 3 | 2 |
4 | ||
cos(x − y) − cos(x + y) = | ∧ cos(x − y) + cos(x + y) = 2m | |
3 |
4 | ||
a − b = | ||
3 |
2 | 2 | |||
a = m + | ∧ b = m − | |||
3 | 3 |
2 | 2 | |||
cos(x − y) = m + | ∧ cos(x + y) = m − | |||
3 | 3 |
2 | 2 | |||
−1 ≤ m + | ≤ 1 ∧ −1 ≤ m − | ≤ 1 | ||
3 | 3 |
5 | 1 | 1 | 5 | 1 | 1 | |||||||
− | ≤ m ≤ | ∧ − | ≤ m ≤ | ⇒ m ∊ [− | ; | ]. | ||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |