matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną funkcji
kamilos:
oblicz pochodną funkcji
1
f(x)=
x
2
26 kwi 22:00
Jack:
Albo z x
n
albo z ilorazu... ja policze z ilorazu:
0*x
2
− 2x*1
2
f'(x) =
= −
x
4
x
3
26 kwi 22:05
janek191:
f(x) = x
−2
więc
−2
f '(x) = − 2 x
− 2 − 1
=
x
3
28 kwi 07:37