matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodne funkcji
Asi0k:
oblicz pochodne funkcji f(x)=(x
2
+2x+4)
7
26 kwi 21:42
Mila:
f'(x)=7*(x
2
+2x+4)
6
*(2x+2)
26 kwi 21:45
Basia:
f'(x) = 7(x
2
+2x+4)
6
*(x
2
+2x+4)' = 7(x
2
+2x+4)
6
*(2x+2) = 14(x
2
+2x+4)
6
*(x+1)
26 kwi 21:46